RouwomVerlies heeft zeer ruime ervaring in het werken met mensen met dementie en hun mantelzorgers. Ook de begeleiding van naasten bij Levend Verlies is in goede handen bij RouwomVerlies.
Levend Heden, Levend Verleden, Levend Verlies
Levend Verlies of Chronisch Verlies is anders dan pathologisch verlies.
Als jouw dierbare komt te overlijden is het afscheid definitief, het pathologisch verlies. Hij of zij zal niet meer terugkomen.
Levend verlies is een term die gebruikt wordt om het proces te beschrijven van het verlies dat langdurig en geleidelijk optreedt bij mensen met een chronische ziekte, een beperking of bij mantelzorgers van die personen. Het gaat hier om verlieservaringen die niet definitief zijn, maar wel een grote invloed hebben op het dagelijks leven van de betrokkene. Voorbeelden van levend verlies zijn bijvoorbeeld het verlies van gezondheid, mobiliteit, autonomie en sociale contacten. Levend verlies kan leiden tot gevoelens van verdriet, rouw, boosheid, frustratie en onmacht en vereist dan ook de nodige ondersteuning. Het is belangrijk dat er aandacht is voor levend verlies en de gevolgen hiervan, zowel voor de persoon zelf als voor hun naasten.
Rouw om Verlies heeft een specialisatie op het thema Levend Verlies bij dementie.
Zowel jij zelf als jouw dierbare weten vanaf het moment van een diagnose dat het afscheid nemen begonnen is. Soms is het dan nog maar weken tot het overlijden en soms ook nog jaren.
Hoe ga je nu om met deze vorm van afscheid nemen? Wat heb jij hierin nodig.
Jouw dierbare is steeds weer aan het veranderen. Dingen die jouw dierbare altijd kon lukken niet meer, gedrag veranderd vaak, interesse in de ander ebt nogal eens weg en zeker bij dementie blijven dagelijks de verhalen van toen de boventoon voeren.
Zodra jouw partner wordt opgenomen in een woonzorgcentrum begint er weer een nieuwe fase. Jouw leven neemt net als dat van jouw dierbare een hele andere wending. Je bent plotseling alleen en alles komt op jou neer, Hoe doe je dat dan?
Hoe ga je om met het verdriet van jouw dierbare die iedere keer na een bezoek maar met je mee wil naar huis?
Kun je hier zelf mee over weg of heb je hier ondersteuning bij nodig?
De ontmoeting |
Gisteren onze eerste ontmoeting ik zag jou jij zag mij voor het eerst Vandaag onze eerste ontmoeting ik zie jou voor de tweede keer jij ziet mij voor het eerst Morgen onze eerste ontmoeting ik zie jou voor de derde keer jij ziet mij voor het eerst Altijd onze eerste ontmoeting ik zie jou voor de zoveelste keer jij ziet mij altijd voor het eerst Laura te Slaa |
Wil je aan de slag met jouw rouw bij levend verlies omdat het of iets daarin je dwarszit? Heb je alleen maar vragen? Voel je jezelf onzeker over de stappen die je wilt gaan zetten?
Maak gerust een vrijblijvende afspraak om kennis te maken.
In dat gesprek staat de kennismaking voorop en zal ik de opties en mogelijkheden aangeven die ik je kan bieden vertellen. Dit gesprek is echt bedoeld om kennis te maken. Wil je verder dan maken we een afspraak voor een intakegesprek/eerste sessie waarin we jouw vraag of vragen helder gaan krijgen.
Rouw om Verlies is er voor iedereen die in gesprek wil over rouw na verlies.
Uiteraard ben je welkom om bij andere ziektebeelden contact op te nemen