Stekeligheden of de Auw in Rouw

Wie wel eens iets verloren heeft herkent het wel. Je voelt je prikkelbaar, zeker als het iets belangrijks is wat je bent kwijtgeraakt.

Laatst was ikzelf een boek kwijt. Nieuw gekocht en nergens meer te vinden. Boekenkast wel 5 keer op de kop gezet, geen boek. Tot ik een foto zag op mijn telefoon van het boek. Dat gaf mij de zekerheid dat het boek in huis moest zijn. En ja hoor, daar stond het in de boekenkast. Het verlies en de zoekactie leverde mij behoorlijk wat prikkels op. Boosheid op mezelf, sloddervos. Teleurstelling, ik had me zo verheugd op het boek. Zelfs heb ik me er verdrietig om gevoeld dat ik het ‘verloren’ was.

Nu gaat dit over een boek. Hoe is dat voor jou als je iets kwijtraakt. Verliest.

Een goede vriendschap, je baan, je partner, je kind, je broer of zus, geld, je huis. Er zijn zoveel vormen van verlies. De een niet erger of zwaarder dan de ander. Dat is iets geheel persoonlijks. Juist de stekeligheden en het nare gevoel wat je na een verlies kunt hebben is reden om daar eens goed naar te kijken.

Soms is een verlies dusdanig dat er niet eens meer gesproken kan worden van ‘wat’ stekeligheden maar van een gevoel van diep verdriet, rouw zelfs. De Grote Kaardebol op de foto verbeeld de stekeligheden maar ook de auw in rouw.

Wil je een keer vrijblijvend in gesprek over stekeligheden of de auw in rouw?

Maak gerust een afspraak bij Rouw om Verlies.

Bel 06 – 33674749 of stuur een email naar pieter@rouwomverlies.nl

www.rouwomverlies.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.