“Met het sterven eindigt een leven maar nooit een relatie”.
Manu Keirse

Na het overlijden van een dierbare moet er ontzettend veel geregeld en georganiseerd worden. Met een beetje geluk is er al heel veel vooraf geregeld. Mocht dat niet zo zijn dan zal de gekozen uitvaartondernemer veel zorg uit handen nemen.

Na het praktische regelen komt de dag van de uitvaart en meestal de weken erna nog best wat aanloop. Een maand of twee drie vaak en dan neemt het weer af. Mensen om je heen zuchten en steunen als je wéér over het overlijden begint na een paar maanden. Langzaam aan vallen er mensen af.
Oei wat een doemscenario. Toch is dit wel wat er heel vaak gebeurt. Vanaf dag één ben jij in rouw vanwege het verlies van een dierbare. Weinig mensen hebben begrip voor hoe het echt is om iemand kwijt te raken. Niet iedereen heeft het tenslotte van dichtbij meegemaakt.

Een prachtige foto van Tobias Baumgartner waarmee hij de Ocean Photography Award 2020 won geeft invulling aan de behoefte om te troosten en getroost te worden.

https://www.instagram.com/tobiasvisuals/

Het verhaal erachter is als volgt:
Een oudere vrouwelijke en jongere mannelijke pinguïn die allebei hun partner verloren, ontmoeten elkaar regelmatig in Melbourne, waar ze uren naar de stadslichten kijken en elkaar gezelschap houden. Fotograaf Tobias Baumgartner beschrijft de reactie sinds het delen van zijn foto’s:

Ik heb deze afbeelding van deze twee pinguïns iets meer dan een half jaar geleden gepost en sindsdien is het de wereld rondgereisd, het is door miljoenen gezien en ik heb duizenden berichten en opmerkingen ontvangen over hoe deze twee kleine jongens elkaar hebben aangeraakt en herstelde gebroken harten, bracht vreugde, hoop en liefde in uw leven. Het is een symbool geworden van saamhorigheid en liefde. De tijden zijn nog steeds niet gemakkelijk voor velen van ons, dus ik herhaal wat ik toen schreef: “In tijden als deze zijn de echt gelukkigen degenen die bij de persoon / mensen kunnen zijn van wie ze het meest houden.”
Tobias Baumgartner

Rouw om Verlies
06 33674749
pieter@rouwomverlies.nl