Veerkracht


Veerkracht

Veerkracht is een woord wat de afgelopen weken regelmatig voorbij komt.
Volgens het woordenboek is de betekenis van veerkracht:

Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag en daar misschien zelfs sterker uit te komen. Het gaat niet enkel over ’terugveren’ naar de oorspronkelijke positie, maar ook om doorgroeivermogen.

Vaak is het de veerkracht waardoor mensen de omslag kunnen maken vanuit hun diepe rouw naar rouw naar leven met rouw.

De afgelopen weken ben ik met veel mensen in gesprek geweest en steeds weer komt veerkracht voorbij. Bij het wandelen in de natuur zie ik de veerkracht in vrijwel iedere boom of struik.
Veerkracht kun je zo mooi opdoen en leren in de natuur. Stap eens naar buiten als het miezerregent of in de ochtend als de zon nog maar net op is. Het frisse van de dag komt je tegemoet. Het geeft je energie voor een hele week.

Als je in verlies hebt gekend en daar nog veel mee bezig bent,  is het belangrijk om weer te gaan bouwen aan de kracht om het verlies te accepteren of te verweven met het leven wat je hebt na het verlies. Om daar een voor jou juiste weg in te vinden is niet altijd eenvoudig. Soms lijkt het niets meer doen, het bevriezen, een oplossing, soms lijkt vluchten in hobby, werk, verslaving of wat dan ook een oplossing. Terugkeren naar jouw basis, jouw wortels, jouw zijn is echt meer helpend.

Heb je het idee dat jouw veerkracht uit geveerd is of krachteloos is geworden?
Voel je jezelf leeg en op na een verlies en kom je er niet uit?

Maak eens een vrijblijvende afspraak met RouwomVerlies. Wie weet kun je wat veerkracht opdoen om volgende stappen te zetten voor jouzelf.

bel 06-33674749 of stuur een e-mail naar pieter@rouwomverlies.

www.rouwomverlies.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.