Eenzaam!

Eenzaam!

Na een verlies is het helemaal niet ondenkbaar dat je zomaar overvallen wordt door het gevoel van eenzaamheid.
Eigenlijk maakt welke soort verlies hierbij niet zoveel uit.

Je baan kwijt raken na een lang dienstverband betekent plots je vertrouwde collega’s gaan missen die je dagelijks zag. Geen “goedemorgen” meer van de receptie of de portier.
Geen “Fijn weekend” van je collega’s meer als het vrijdagmiddag geworden was.

Eenzaamheid of het gevoel daarvan nadat je gescheiden bent. Je bent druk bezig een nieuw leven op te bouwen, woonruimte is gelukt, inrichting is weer naar je zin, financiën op orde. En toch blijft ‘het’ aan je knagen als je alleen op de bank zit en probeert een boek te lezen of een serie te volgen. Je voelt je alleen. Eenzaam misschien wel.

Na lange tijd getrouwd en samen geweest te zijn komt plots je partner te overlijden. Hoe kom je hier toch overheen, hoe pak je de draad van het leven weer op. Ieder ding wat je uit welke kast dan ook pakt geeft herinnering, iedere keer als je foto’s kijkt barst je in tranen uit.
Iedere ochtend zie je in de badkamer die badjas weer hangen. De kinderen komen zo vaak als mogelijk op bezoek, de buren en vrienden bellen vaak of komen even aan voor een praatje. Toch vervult die aandacht niet de behoefte die er diep in jou zit. De leegte, de eenzaamheid. Een eenzaamheid die niemand kan invullen.

Jouw partner is al een tijdje niet zo lekker. Toch maar eens naar de dokter en alsof je het geweten hebt, er is iets echt mis. Je partner is goed ziek en gaat ook niet meer genezen. Al een tijdje merkte je verandering op in het gedrag van je partner. Hoe verder de tijd vordert hoe meer je vervreemd raakt van de persoon op wie je ooit verliefd geworden bent. Gedrag wordt anders, uitingen veranderen. Vrienden blijven weg omdat ze het ook niet weten. In dit proces van ‘Levend Verlies’ sta je er vaak erg alleen voor. Zo alleen dat de eenzaamheid van het alleen zijn soms ondragelijk is.

Eenzaam zijn en eenzaam voelen zijn twee geheel andere dingen. Toch kunnen we samen kijken waar je staat en wat er nodig is. Heel vaak is eenzaamheid geboren uit verlies van iets wat erg belangrijk was voor jou.
Juist dat verlies kunnen we eens onder de loep nemen om te onderzoeken of je hier al doorheen bent. Wat je nog nodig hebt zodat jouw gevoel van eenzaamheid minstens met de helft verminderd.

Maak een vrijblijvende kennismakingsafspraak met Rouw om Verlies via 06-33674749 of stuur een e-mail naar pieter@rouwomverlies.nl

www.rouwomverlies.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.