Chaos

Iets dierbaars verliezen geeft chaos. Steeds weer, vrijwel altijd.

Deze keer schrijf ik over verlies een levend verlies en in dit geval het verlies van jouw kind. Niet door overlijden maar door contactbreuk.
Steeds vaker hoor ik van mensen dat ze geen contact meer hebben met hun kind of kinderen. Steeds vaker hoor ik van kinderen dat hun ouders geen contact meer willen. Dat geeft chaos, geen licht meer aan het einde van de tunnel of in de put zitten.
Als kind wil je dit niet en als ouder al helemaal niet.
Toch kan het soms beter zijn om een periode, en dat kan best een aantal jaar zijn, geen direct contact meer te hebben.
Vaak is een scheiding of een overlijden de aanleiding. Vaker is een niet begrepen uitspraak of (verzwegen) conflict de veroorzaker.

In mijn persoonlijke leven is dit een herkenbaar systemisch patroon. Oorzaak, een onveilige hechting en herhalend omdat het patroon niet is doorbroken. Inmiddels heb ik hier een weg in gevonden zodat het mij niet dagelijks op mijn nek zit. De weg heet acceptatie van dat wat is. Daar is geen hogere wiskunde voor nodig, wel een heldere blik op het nu.

Loop je vast in jouw patronen, kom je niet uit het systemisch gedoe.
Wil je een poetsdoek om de heldere blik terug te krijgen of denk je, leer mij dit ook accepteren?

Maak een vrijblijvende afspraak via pieter@rouwomverlies.nl , bel voor een afspraak 06-33674749 of neem een kijkje op www.rouwomverlies.nl

Graag ondersteun ik je in dit verliesproces.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.